För lärare

Kom igång
Hur skapar jag ett konto?
Antingen laddar du hem vår app via Appstore eller Google Play och skapar ett konto, eller så använder du tjänsten genom att logga in schoolchat.se från din dator. När du fyllt i dina uppgifter väljer du ”Jag är lärare” och söker rätt på din skola. Om du inte hittar din skola kan du välja ”Skapa ny skola”.

Hur startar jag en ny klass?
Använder du appen trycker du på plustecknet uppe i högre hörnet på raden som heter ”Mina klasser”, namnger din klass och trycker ”Klar”.

Hur bjuder jag in deltagare?
När du skapat en klass får du en klasskod som elever och föräldrar kan fylla i för att gå med i klassen direkt, du kan även klicka på ”Bjud in elever/föräldrar” och bjuda in användare via e-post. Du kan alltid bjuda in fler elever och föräldrar genom att klicka på den aktuella klassen, välja fliken ”Medlemmar” och sen klicka på ”Lägg till elever/föräldrar”. Tips! Hanterar du många e-postadresser kan det vara enklare att bjuda in elever och föräldrar genom att logga in på schoolchat.se via datorn.

Hur vet elever och föräldrar att meddelandet kommer från mig?
Ditt namn syns alltid när du skickar meddelanden.

Hur fungerar det med klasskod?
Klasskoden behövs för att elever eller föräldrar ska kunna gå med i en klass efter att de laddat hem appen eller skapat ett konto via vår webbsida. Varje klasskod är unik.

Skicka meddelanden till klassen
Hur skickar jag ett meddelande till klassen?
När du som lärare postar ett inlägg i Klassrummet syns det för alla elever och lärare. Du når Klassrummet genom att från startsidan i appen klicka in på klassens namn under Mina klasser.

Kan jag skicka filer eller foton?
I Klassrummet kan du i dagsläget posta textinlägg, bilder och ljudklipp. Du kan såklart även posta länkar, exempelvis till Google Docs eller PDF-filer.

Kan elever och föräldrar kommentera mina inlägg i klassrummet?
Nej, vi har valt att det inte ska vara möjligt att kommentera inlägg i klassrummet. Det är dock möjligt för elever och föräldrar att ”gilla” dina inlägg.

Kan jag göra inlägg i Klassrummet från min telefon?
Absolut! Du kan göra textinlägg, posta länkar, ljudklipp och bilder direkt från appen din telefon. Smidigt om du exempelvis vill ta en bild av tavlan och lägga upp i Klassrummet.

Redigera ditt konto
Hur byter jag namn på min klass?
Du byter namn på en klass under klassinställningar. Du når klassinställningar genom att gå in på din klass och klicka på kugghjulet uppe i det högra hörnet.

Hur tar jag bort en klass?
Du kan radera en klass under klassinställningar. Du når klassinställningar genom att gå in på din klass och klicka på kugghjulet uppe i det högra hörnet.

Hur redigerar jag deltagare?
Du kan ta bort deltagare från klassen under fliken ”Medlemmar” i klassrummet. Klicka på namnet på den personen du vill ta bort från klassen och välj ”Ta bort från klassen” längst ner.

Hur redigerar jag symbolen för klassen?
Du kan välja mellan ett flertal olika symboler som passar just din klass genom att klicka på ikonen som finns under klassinställningar. Du når klassinställningar genom att gå in på din klass och klicka på kugghjulet uppe i det högra hörnet.

Kan jag lägga till en annan lärare till min klass?
Nej, i dagsläget går det inte.

Hur byter jag skola?
Du kan byta skola genom att klicka på de tre punkterna högst upp i högra hörnet i appens startsida. Där klickar du på ”Mitt konto” och byter skola.

Hur ställer jag in notifikationer från SchoolChat?
Du stänger av och sätter på notiser för SchoolChat under ”Notiser” som bör finnas under Inställningar i din telefon.

Hur loggar jag ut?
Du kan logga ut genom att klicka på de tre punkterna högst upp i högra hörnet i appens startsida. Där klickar du på ”Logga ut”.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta använda sajten accepterar du detta. mer information

Vi använder cookies för att underlätta användningen av vår webbplats och personalisera delar av innehållet. En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Informationen som sparas i filen kan vara information om senast besökta sidan eller ett val i navigeringen som du har gjort.

Stäng